En el marc del programa ICAPE, la Direcció General de Comerç i Empresa, a través de l’IDI continua la col·laboració amb el SOIB impartint tallers ocupacionals adreçats a treballadors desocupats de les Illes Balears, sobre emprenedoria i autoocupació, de quatre hores de durada.

 

Recentment es va realitzar un taller ocupacional, en l'especialitat de treballador forestal a la Finca Can Marroig, Formentera, durant la qual, Raquel Corral, membre de la borsa de consultros de l'IDI, va oferir una xerrada sobre emprenedoria i autoocupació. En aquesta ocasió i amb la pretensió d'aprofitar al màxim els recursos públics traslladats a Formentera, l'Ajuntament va decidir obrir la participació a aquesta formació a totes aquelles persones interessades en el tema, tot i no estar en situació d'atur.

 

Els tallers ocupacionals són accions formatives combinades amb pràctiques laborals retribuïdes i amb un contracte de treball que tenen la pretensió de potenciar en els treballadors desocupats un esperit innovador que els porti a crear les seves pròpies empreses. Els alumnes que realitzen aquests tallers obtenen un certificat de professionalitat. 

 

L'objectiu d'aquesta formació és que els alumnes adquireixin experiència laboral en un entorn real al mateix temps que reben una formació oficial que inclou nocions bàsiques sobre com fer un projecte empresarial, l’ús de recursos i eines que s’han de tenir en compte per a la creació de negocis, i com disposar d’aptituds necessàries per a potenciar l’autoocupació.

 

Actualment s'estan desenvolupant altres tallers sobre diferents especialitats a diferents indrets de les Illes com per exemple, la Finca pública de Son Real, Ajuntament de Felanitx, etc.